Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Highschool of the Dead

Το Highschool of the Dead (HOTD) είναι ένα manga που έχει ξεκινήσει από το 2006 και πρόσφατα ξεκίνησε και η μεταφορά του στην τηλεόραση με το ομώνυμο anime. Για την ακρίβεια το πρώτο επεισόδιο μεταδόθηκε στις 5 Ιουλίου 2010 και έχουν βγει συνολικά 5 επεισόδια μέχρι σήμερα. Η σειρά σημειώνει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό.

Υπόθεση
Καταρχάς το HOTD διαδραματίζεται στην σημερινή εποχή όπου ένας ιός (?) μετέτρεψε κάποιους ανθρώπους σε ζόμπι. Αν τα ζόμπι δαγκώσουν κάποιον άνθρωπο μετατρέπεται και αυτός σε ζόμπι. Έτσι, μέσα σε λίγες ώρες έχουν εξαπλωθεί τα ζόμπι παντού παγκοσμίως. Ο Takashi Komuro, μαθητής από μια πόλη της Ιαπωνίας, κατάφερε να επιζήσει μαζί με μερικούς συμμαθητές του από το ξέσπασμα που συνέβει στο σχολείο τους. Βγαίνοντας έξω συνειδητοποιούν ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει μετατραπεί σε ζόμπι.

Μέχρι εδώ ξέρω ότι η ιστορία μπορεί να μην λέει τίποτα στους πιο πολλούς, καθώς φαίνεται ως άλλη μια ιστορία με ζόμπι και ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν.
Δεν είναι όμως!


Στην πραγματικότητα προβάλλεται η ιστορία μιας κοινωνίας που έχει καταρρεύσει, στην οποία οι ηθικοί κανόνες πλέον δεν έχουν και πολλή σημασία και ακόμα και αυτοί που δεν είναι ζόμπι μπορεί να γίνουν εχθροί σου...

Αυτό που με τράβηξε λοιπόν σε αυτό το anime είναι που με αφορμή την πανδημία των ζόμπι, προβάλει το σενάριο μιας κοινωνικής κατάρρευσης και τις συνέπειες αυτής...

Μέχρι τώρα έχουν βγει 5 επεισόδια και 26 chapters στο manga.

Ορίστε και ένα trailer με σκηνές από το πρώτο επεισόδιο

2 σχόλια:

Woof είπε...

να πούμε ότι στο www.animeclipse.com υπάρχει το συγκεκριμένο anime με ελληνικούς υπότιτλους!

Unknown είπε...

9 Επεισόδια έχει φτάσει. Είναι απο τα καλύτερα που έχει να επιδείξει το "New wave" αν θέλετε, των anime. Τα περισότερα mature anime τα δύο τελευταια χρόνια είχαν απουσία κυριως πλοκής πάντως (Queens Blade π.χ.). Ας ελπίσουμε να μην ναυαγήσει αυτό.

Δημοσίευση σχολίου