Σάββατο 30 Απριλίου 2011

black01white

Ένα φοβερό ντοκιμαντέρ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στις 2 Ιουνίου...
Το ηλεκτρονικό χτύπημα που σταμάτησε το πείραμα του CERN την ώρα που όλος ο κόσμος είχε το βλέμμα του στραμμένο σε αυτό. Η πρόσβαση στα σχέδια του πυρηνικού εργοστασίου που ετοιμάζει η Τουρκία, το σκοτεινό παιχνίδι της βιομηχανικής κατασκοπίας, είναι μερικά από τα «κατορθώματα» Ελλήνων χάκερ που μιλούν για πρώτη φορά στο πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα ντοκιμαντέρ «black01white», το οποίο ερευνά την ελληνική hacking σκηνή.

«Οι πιτσιρικάδες που κάνουν τo αδιανόητο» τους χαρακτηρίζει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Σπύρος Καψίλης. «Χρειάστηκαν πολλοί καφέδες και πάρα πολλή κουβέντα για να τους πείσουμε ότι μπορούν να μας εμπιστευτούν. Είναι φοβισμένοι, όχι μήπως τους ανακαλύψει ο κρατικός μηχανισμός ή η Δικαιοσύνη, αλλά μην τους ανακαλύψουν οι αντίπαλοί τους.», εξηγεί ο δημοσιογράφος που έκανε την έρευνα για το ντοκιμαντέρ, Βασίλης Τερζάκης στην «Espresso».


«Οι χάκερ έρχονται σε επαφή μέσω blogs που ειδικεύονται σε θέματα hacking εκεί βρίσκουν κοινά ενδιαφέροντα και συστήνουν ομάδες. Κάπως έτσι προέκυψε η ομάδα που έκανε το κτύπημα στο CERN», συνεχίζει ο Βασίλης Τερζάκης αναφερόμενος στους δύο Έλληνες, τον 40χρονο «Λεωνίδα», και τον 26χρονο «Άγγελο» που ανέβασαν το κείμενο-μανιφέστο στη σελίδα του CERN.

«Ο 40αρης έτρωγε μεσημεριανό και άκουσε την είδηση για το επίσημο πείραμα του CERN. Σηκώθηκε να ρίξει μια ματιά στον server του CERN. Βρήκε πρόσβαση, τηλεφώνησε στον φίλο του, και μόλις είδε το κενό ασφαλείας και μέσω Skype, συνεργάστηκαν. Μέσα σε ένα δίωρο ανέβασαν το κείμενο», αποκαλύπτει ο Σπύρος Καψίλης, αναφερόμενος σε όσα τους εκμυστηρεύτηκαν οι ίδιοι οι χάκερ.

Μάλιστα οι Έλληνες χάκερ απάντησαν και στις διάφορες κατηγορίες που διατυπώθηκαν μετά την ενέργειά τους. Οι ίδιοι παραδέχονται ότι κατέστρεψαν ένα αρχείο, θεωρώντας ότι έτσι θωρακίζουν το CERN από κακόβουλους.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί για πρώτη φορά στις 2 Ιουνίου στο δεύτερο συνέδριο AthCon που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

http://www.athcon.org/black01white/

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poy mporoume na to doume ?

Δημοσίευση σχολίου