Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Αν η ιστορία επαναλαμβάνεται και το απροσδόκητο συμβαίνει πάντα, πόσο ανίκανοι πρέπει να είναι άνθρωποι αφού δεν μαθαίνουν από την εμπειρία.


Τζορτζ Μπέρναρντ Σω


Ιρλανδός δραματουργός & σοσιαλιστιής(1856 – 1950)

Η Ιστορία τείνει να επαναλαμβάνει τον εαυτό της. Αυτό μπορεί να είναι κλασικό φαινόμενο στα πολιτικά, οικονομικά ή ιστορικά γεγονότα, άραγε αυτό μπορεί να συμβαίνει στη βιομηχανία Hardware / λογισμικού;

Ενώ διάβαζα κάποια άρθρα στο διαδίκτυο σχετικά με το μερίδιο αγοράς των λειτουργικών συστημάτων στα κινητά  τηλέφωνα, ένα «μοτίβο» άρχισε να αναδύεται. Κάτι μου θύμιζε όλο το σκηνικό. Υπάρχει κάτι σε αυτό το μοτίβο που δείχνει θαρραλέα πιο λειτουργικό σύστημα θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς ίσως 2 χρόνια από τώρα, ή και νωρίτερα. Όπως μπορώ να προβλέψω, παρατηρώντας αυτό το μοτίβο, στο εγγύς μέλλον, τα κινητά τηλέφωνα θα τρέχουν σε Linux λειτουργικό σύστημα με κυριότερο το Android.

Αυτή η δήλωση μπορεί να ακούγεται ανόητη … αλλά σας παρακαλώ να είστε υπομονετικοί και να μου επιτρέψτε να (προσπαθήσω) να σας εξηγήσω ποιες είναι οι ιστορικές ομοιότητες μεταξύ του πολέμου της IBM με την Apple πριν 25 χρόνια και ποια η μάχη της Apple (iOS) και της Google (Android) σήμερα. Στο τέλος θα έχετε μια εικόνα για το ποια θα είναι η κατάληξη αυτού του αγώνα που γίνεται για το μερίδιο πίτας στην αγορά.  Οπότε προσδεθείτε στην καρέκλα σας, πιάστε ένα φλιτζάνι καφέ και ανοίξτε το μυαλό σας!

Ιστορικά γεγονότα …

Πριν από τη δεκαετία του 1980 υπήρχε… το απόλυτο χάος στα πληροφορικά συστήματα. Ασυμβατότητες, διαφορετικές πλατφόρμες σε hardware και λογισμικό, ελάχιστα ή καθόλου standards στον κλάδο κλπ. ήταν μερικά από τα προβλήματα στην αγορά. Παρά την παρουσία των ελάχιστων άτυπων προτύπων, τα οποία επέτρεπαν σε κάποιο βαθμό δια-λειτουργικότητα μεταξύ των διαφόρων μηχανημάτων από διαφορετικούς κατασκευαστές, καμία εταιρία δεν έλεγχε την βιομηχανία της πληροφορικής.

Για το υπόλοιπο του άρθρου επισκεφτείτε το OSArena

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Δημοσίευση σχολίου