Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ο Δημήτρης Τσουκαλάς και το «θαύμα» της Ανάβρας

Ο Δήμαρχος του ορεινού χωριού Ανάβρας Μαγνησίας, μιλά στην ελληνική έκδοση των TED Awards, TEDxAcademy που έγινε την αρχή του καλοκαιριού.
Ο κύριος Δημήτρης Τσουκαλάς, άφησε τη ζωή του στην Αθήνα και πήγε στο χωριό της καταγωγής του. Από τη στιγμή που ανέλαβε δήμαρχος, οργάνωσε το χωριό, βοήθησε τους κατοίκους με τις δουλειές τους, βάζοντάς στη βιολογική κτηνοτροφία. Το ποσοστό απορρόφησης των Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων στην Ανάβρα είναι 100%, ενώ γενικά στην Ελλάδα δε ξεπερνά το 10%.

Έφτιαξε δρόμους, σχολεία, γήπεδα, κλειστό γυμναστήριο, ιατρείο, γηροκομείο, λαογραφικό μουσείο, δωρεάν internet, αναπλάσεις στο χωριό, αιολικό και υδρολεκτρικό πάρκο και δίκτυο τηλεθέρμανσης! Ο πληθυσμός του χωριού αυξήθηκε και το μέσω εισόδημα των κατοίκων είναι 60,000 ευρώ ανά οικογένεια! Οι κάτοικοι της Ανάβρας σε λίγο δεν θα πληρώνουν για ρεύμα, ενώ για θέρμανση θα πληρώνουν το 30% των χρημάτων που θα πλήρωναν αν είχαν θέρμανση με πετρέλαιο έναντι της τηλεθέρμανσης.

Δείτε το και σίγουρα θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον.


Για περισσότερα: Κοινότητα Ανάβρας Μαγνησιάς

3 σχόλια:

lunatic είπε...

Στο εξωτερικό υπάρχουν αρκετά παρόμοια παραδείγματα. Νόμιζα ότι για την Ελλάδα ήταν απλά ένα όνειρο...
ΜΠΡΑΒΟ στον άνθρωπο. Απλά ΜΠΡΑΒΟ

Όρεξη να υπάρχει και τίποτα άλλο... Όρεξη κ όλα γίνονται...

Παύλος Σ. είπε...

Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έβλεπα και τα 24 λεπτά του βίντεο. Δεν έχω να πω κάτι για τον τύπο. Μόνο να σημειώσω το ηθικό δίδαγμα που βγαίνει: λεφτά υπάρχουν. Κι αν δεν υπάρχουν, τα δημιουργείς, με υλικά τα όνειρα και το μεράκι σου...

Ανώνυμος είπε...

είστε όλοι σας παραπλανημενοι και μακρια νυχτωμένοι....
Αν αυτός αποτελεί ηθικό δίδαγμα, ε τότε μας αξίζει ως λαός να πάθουμε πολλά χειρότερα από αυτά που υφιστάμεθα ήδη......
ΨΕΜΑ-ΨΕΜΑ.....ΨΕΜΑ....ΨΕΜΑ
ΕΓΩΠΑΘΕΙΑ-ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΙΑ-ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και άλλα πολλά που μπορείτε να τα φασνταστειτε...
ΑΠΛΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ .....

Δημοσίευση σχολίου