Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Καθ' Ομοίωσην

Η υλοποίηση των προσδοκιών κάθε ερασιτέχνη κινηματογραφιστή. Ποτέ δεν έγινε τόσο καλή δουλειά με τόσο πενιχρά μέσα. Αποτέλεσμα που θα ζήλευαν πολύ επαγγελματίες και μια από τις καλύτερες ταινίες που είδα φέτος. Το "Καθ' Ομοίωσην" είναι μία ανεξάρτητη και ερασιτεχνική ταινία μεγάλου μήκους της 4th Wall Pictures.

Είναι συνήθες νέοι καλλιτέχνες να ασχολούνται με δύσκολα θέματα στις ταινίες/παραστάσεις τους και επίσης συνήθες να αποτυγχάνουν σε αυτό, αφού οδηγούνται στην επιτήδευση. Το "Καθ' Ομοίωσην" όμως αποτελεί μία εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα. Η ιδέα της ιστορίας είναι πολύ με πολλές προεκτάσεις και κάθε σκηνοθέτης θα δίσταζε να την υλοποιήσει. Το κείμενο είναι πολύ καλό και οι ηθοποιοί το μεταφέρουν στην οθόνη με απόλυτη φυσικότητα. Ένα ψυχολογικό θρίλερ όταν όλοι φτιάχνουν κοινωνικές ταινίες.

Κερδίζει το ενδιαφέρον του θεατή από το πρώτο λεπτό και τον κρατά καθηλωμένο μέχρι το τέλος, γι' αυτό μη σας αποθαρρύνει η χαμηλή ποιότητα της εικόνας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση από τους δημιουργούς. Μην μείνετε όμως μέχρι εκεί, καθώς το σενάριο κρύβει εκπλήξεις...

Ο Απόστολος Παρασκευάτος είναι ένας άνθρωπος που ζει στη μετριότητα, μια ζωή που αναγκάζονται να μοιραστούν μαζί του τα πιο κοντινά του πρόσωπα. Όταν η πίεση από την κοπέλα του και τον καλύτερό του φίλο τον οδηγούν στο να βρει μια δουλειά σαν αποθηκάριος, ο Απόστολος γίνεται μάρτυρας μιας διακίνησης ναρκωτικών. Αναζητώντας τη βοήθεια της Αστυνομίας, μπλέκει σε μια υπόθεση η οποία θα αλλάξει όχι μόνο την καθημερινότητά του, αλλά και όσα πίστευε μέχρι τώρα για τον κόσμο και τη Ζωή.

Την ταινία μπορείτε να δείτε online. Όσοι είναι μέλη της υπηρεσίας vimeo, μπορούν επίσης να την κατεβάσουν.



Σκηνοθεσια: Γιαννης Τζουβελεκης
Σεναριο: Γιαννης Τζουβελεκης, Αγγελος Γκλιναβος, Κωστας Βαβουρανακης

Με τους: Κωστα Βαβουρανακη, Θανο Κερμιτση, Γιαννη Τζουβελεκη, Φιλιππο Γκλιναβο, Παναγιωτη Μαστροκωνσταντη, Δεσποινα Ηλιοπουλου, Χρηστο Λεκαδιτη, Αντωνη Κουτελια και Αγγελο Γκλιναβο

Μονταζ: Γιαννης Τζουβελεκης, Αγγελος Γκλιναβος
Διευθυνση Φωτογραφιας: Γιαννης Τζουβελεκης, Θανος Κερμιτσης
Μουσικη: Πολης Πασχαλιδης, Φιλιππος Γκλιναβος
Sound Design και Μιξαζ: Αντωνης Κουτελιας
Παραγωγη: 4th Wall Pictures, Underworld Films, Chainfree, Μυρτω Γουτσου

Η ταινια γυριστηκε στην Ελλαδα το 2008 και ολοκληρωθηκε το 2010. Ειναι μια χαμηλου κοστους ανεξαρτητη ταινια η οποια εχει να κανει με φιλοσοφια, την υπαρξη και την ιδια μας τη διψα να βρουμε ενα νοημα στη ζωη μας.

Προβληθηκε στο 1ο Φεστιβαλ Chainfree τον Απριλη του 2010 στο Ιδρυμα Κακογιαννη στην Αθηνα, καθως επισης και στο Πανοραμα Ανεξαρτητων Κινηματογραφιστων τον ΜΑρτιο του 2010 στην Πετρουπολη Αθηνων.

Στην παρουσα φαση αναμενει αποδοχη απο διαφορα φεστιβαλ στην Ευρωπη και τις ΗΠΑ.

Σελιδα Imdb: imdb.com/​title/​tt1690156/​

_______________________________
 Πηγές: 4th Wall Pictures, imdb, chainfreeUnderworld Films

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου