Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κινεζική βοήθεια...

Είχαμε πει και παλιότερα (εδώ) ότι η Κίνα θέλει να εκμεταλλευθεί την οικονομική κατάσταση μερικών κρατών της Ευρώπης για να αναπτυχθεί στην Δύση... Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύθηκε σήμερα στην Ελευθεροτυπία και αξίζει να του ρίξετε μια ματιά...

Το Πεκίνο εκφράζει τη στήριξή του στις προσπάθειες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζουν. Τρεις μέρες πριν την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Αθήνα, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Κίνας εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει από τις οικονομικές δυσκολίες

Η Φου Γινγκ δήλωσε ότι οι πιέσεις από τα χρέη που αντιμετωπίζουν ορισμένες από τις ευρωπαϊκές χώρες θα βρίσκονται στην ατζέντα του πρωθυπουργού Ουέν Τζιαμπάο στις επισκέψεις του σε Βέλγιο, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία αυτή την εβδομάδα.
"Διακείμεθα θετικά απέναντι στις δράσεις που έχουν αναληφθεί από την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ, ενώ έχουμε καταγράψει και τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση" δήλωσε η Φου στους δημοσιογράφους. "Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει από τις τωρινές της δυσκολίες" κατέληξε.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, η  Κίνα έχει ήδη προσφέρει βοήθεια στην Αθήνα μέσω συμφωνιών για ουσιαστικές επενδύσεις στη χώρα. Παράλληλα αγόρασε πρόσφατα και μεγάλο αριθμό ισπανικών ομολόγων. 

Πηγή: Ελευθεροτυπία

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτα για να πλουτιζουν αυτοι που ειναι ηδη πλουσιοι. Μονο ο κουμουνισμος θα μας σωσει....

lunatic είπε...

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=211214
2,25 δις Ευρω οι επενδύσεις της Κίνας στην Ιταλία...

Δημοσίευση σχολίου