Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Το τελευταίο τραγούδι του Elvis

Η ζωή του ΜΑΡΚΟΥ αλλάζει όταν παίρνει μια εργασία που ξεχνάει μια φοιτήτρια (ΗΛΕΚΤΡΑ) στην καφετέρια: «Η μελαγχολία στην ροκ σκηνή». Θα αναζητήσει την Ηλέκτρα, και όταν την βρει, η μουσική θα τους φέρει κοντά. Στην παρέα του Μάρκου διαδίδεται ότι τα έχει φτιάξει με μια “emo”. Όταν η Ηλέκτρα γνωρίσει τους φίλους του τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Τους βρίσκει επιφανειακούς και η διαφωνία για το πόσο ελαφρά πρέπει να παίρνει κανείς τη ζωή έρχεται στην επιφάνεια. Το χάσμα μεταξύ του Μάρκου και της Ηλέκτρας μεγαλώνει διαρκώς και η μουσική θα είναι πάλι η αφορμή για την τελική σύγκρουση.

Αυτή είναι η περίληψη της πολύ ενδιαφέρουσας ερασιτεχνικής ταινίας που είδαμε πρόσφατα. Την ταινία σκηνοθετεί ο Βασίλης Ραΐσης, σεναριογράφος των ταινιών "Είναι ο θεός μάγειρας;" και "Ο γιος του φύλακα" και είναι η πρώτη του. Όπως λέει ο ίδιος για αυτή:


To «Τελευταίο τραγούδι του Έλβις» γυρίστηκε από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι το καλοκαίρι του 2009.  Η ελεύθερη διανομή της ταινίας στο διαδίκτυο ήταν από την αρχή το σχέδιο μου...Οι ηθοποιοί είναι ερασιτέχνες...Τα λίγα χρήματα που χρειάστηκαν για την ταινία (κυρίως για εξοπλισμό) τα πλήρωσα ο ίδιος. Κανένας συντελεστής της ταινίας δεν πληρώθηκε και τους ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη που μου δείξανε και για το μεράκι τους για να κάνουμε κάτι όμορφο.


Μπορείτε να κατεβάσετε, από την επίσημη σελίδα, την ταινία σε πολύ καλή ποιότητα εδώ ή να την δείτε στο vimeo



Μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε τη σελίδα της ταινίας για περισσότερες πληροφορίες

ΥΓ. Είχα πολλούς ενδοιασμούς πριν ξεκινήσω να βλέπω την ταινία, αλλά ο σίγουρα άξιζε τον κόπο!

2 σχόλια:

Woof είπε...

Επίσης η ταινία έχει έναν από τους πιο ποιητικούς τίτλους που έχω ακούσει. Αυτή και το "Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου"

lunatic είπε...

Ωραία ταινία και αρκετά ψαγμένη... Ωστόσο παρουσιάζει το Rock μόνο από αυτή την "σκοτεινή" πλευρά. Στην πραγματικότητα αυτό είναι μόνο ένα πάρα πολύ μικρό κομμάτι της Ροκ σκηνής...

Δημοσίευση σχολίου