Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Αιτία οριστικής αποβολής από το σχολείο το facebook

Η δημιουργία ενός γκρουπ στο facebook με το όνομα «Ναι, κι εγώ μισώ τη διευθύντρια...», την διευθύντρια του σχολείου της, στάθηκε ικανός λόγος για την τιμωρία της 14χρονης μαθήτρια του Γυμνασίου Χρυσοπηγής Χανίων με οριστική αποβολή από το σχολείο της.


Στο γκρουπ, που δημιούργησε η μαθήτρια έγιναν μέλη πάνω από 100 παιδιά, που σχολίαζαν την αυστηρότητα της καθηγήτριας και την συνήθειά της να δίνει αποβολές. Ύστερα από την ενημέρωση της διευθύντριας από μία μητέρα, που εντόπισε το γκρουπ, η διευθύντρια του Γυμνασίου Χρυσοπηγής Χανίων διέταξε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων και οι καθηγητές αποφάσισαν η μαθήτρια «να αλλάξει σχολικό περιβάλλον» παρότι η ίδια ζήτησε συγγνώμη από την διευθύντρια.
Οι συμμαθητές της αντιδρώντας στην απόφαση του συλλόγου καθηγητών δημιούργησαν νέο γκρούπ στο facebook με όνομα: «Θέλουμε τη συμμαθήτριά μας πίσω στη Χρυσοπηγή», όπου γράφουν: «μια ομάδα για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι η θέση της είναι στη Χρυσοπηγή και θεωρούμε απίστευτα άδικο τον λόγο που την απέβαλαν!»
Οι εκπαιδευτικοί δεν φαίνονται πρόθυμοι να πάρουν θέση καθώς σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων Νίκο Βεστάκη «σύμφωνα με τον νόμο, δεν μπορεί κανείς να αλλάξει την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Η Διεύθυνση είναι υποχρεωμένη να εκτελέσει την απόφαση». Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Βασίλης Παπαστάμος δήλωσε πως «παρότι η ΕΛΜΕ δεν έχει αρμοδιότητα για θέματα ποινολογίου μαθητών, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύει το μεγάλο έλλειμμα και το κενό που υπάρχει στους εκπαιδευτικούς, όσον αφορά τη γνώση για τον ψηφιακό κόσμο και την ψηφιακή κοινωνία στην οποία ζούμε. Η συγκεκριμένη τιμωρία δεν θα έπρεπε, κατά την προσωπική μου γνώμη, να επιβληθεί και δεν θα δινόταν αν οι εκπαιδευτικοί είχαν επιμορφωθεί επί της ουσίας και χρησιμοποιούσαν τις νέες τεχνολογίες».
Πηγή: Τα Νέα

4 σχόλια:

lunatic είπε...

Μπράβο στην διευθύντρια... Κάτι τέτοιους χρειάζεται η Ελλάδα για να πάει μπροστά.... Ε ρε που ζούμε!!!!!

ΜΠΡΑΒΟ σου κορίτσι μου και μην ανησυχείς... Εσύ κέρδισες από αυτό που έκανες γιατί τώρα όλη η Ελλάδα βρίζει την διευθύντριά σου! Μπράβο και στους συμμαθητές σου που στέκονται στο πλευρό σου...

Καλά για τις κότες τους καθηγητές δεν μιλάω....χαχαχαχα
Φανταστείτε τι κέρβερος είναι η διευθύντρια για να μην τολμούν να μιλήσουν...

δεσποινάκι είπε...

ελα μωρε 100 μαθητες εγιναν μελη,η κοπελα που το δημιουργησε την πληρωσε...πρεπει να ειναι πολυ κομπλεξικη η διευθυντρια δυστυχως!

Tzeve είπε...

για το πιτσιρίκι που το σφύριξε στη διευθύντρια αξίζουν πολλά μπράβο...

lunatic είπε...

Ωπ σωστό δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Για να το έμαθε αυτή κάποιος θα της το είπε.

Αλλά κ πάλι εγω γουστάρω που το έμαθε.Ετσι για να κουνηθεί λίγο το κολημένο μυαλό της.
Δεν θα ειχε νοημα να την βριζουν πισω απ την πλατη της. Αιντε μπας κ βαλουν μυαλο καποιοι ανθρωποι....

Δημοσίευση σχολίου